Koncertna sezona

Pesme dekamerona - nova renesansa

28. septembar 2023.

Kulturna stanica Svilara

20h

glas – Todora Stojinović
glas, gitara – Vedran Ferizović
flauta – Ksenija Bašić
violončelo – Marko Miletić
kontrabas – Ervin Malina
doboš – Darko Karlečik
plesačica – Staša Kukić
plesač – Aleksandar Boškov
kompozitor – Vedran  Ferizović
režija – Maja Grgić

pesme dekamerona – nova renesansa je muzičko – plesni igrokaz sastavljen od nestandardnog kamernog seksteta i modernog plesnog dua.

Deset pesama dekamerona i deset pokretom ispričanih priča, naizmenično se smenjuju. Kontrastni diptisi ređaju se do konačne pobede pesme nad igrom.

Kao što je i u Bokačevom dekameronu čovek predstavljen jednako požudan i grešan, koliko dobronameran i naivan, tako i naše pesme dekamerona, imaju ideju pre svega oživeti osećaj istinske borbe dobra i zla u čoveku koji, pre svakog osećaja, želi doživeti radost.

Tamaš Erdi, klavir

18. novembar 2022.

Gradska kuća, 20 časova

Ulaz je slobodan

Program: List, Debisi, Kodalj

Tamaš Erdi je svoje interesovanje za muziku ispoljio još u ranoj mladosti. Pošto je po rođenju izgubio vid, kako bi naučio da svira na instrumentu, nastavnici su osmislili strukturni metod, po kojem je ovaj pijanista prividno „prekomponovao“ muziku  sa kojom se upoznavao. 

U svojoj 15. godini nastupio je na prestižnom Prolećnom festivalu u Budimpešti sa dirigentom Tamašem Vašarijem izvodeći Klavirski koncert V. A. Mocarta, dok je u 17. godini osvojio Međunarodno klavirsko takmičenje  „Louis Braille“ u Moskvi, nakon čega je primljen na Muzičku akademiju u Beču. U 23. godini, u klasi Leona Flajšera, završava Kraljevski muzički konzervatorijum u Torontu, kao klavirski umetnik.

Dobitnik je prestižnih nagrada, među kojima se izdvaja  Orden zasluge Republike Mađarske, Viteški krst.

*Koncert se održava u okviru NEO koncertne sezone.

Close Bitnami banner
Bitnami